Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

ΘΥΣΙΑ - ΘΕΛΗΣΗ - ΜΥΗΣΗ

ΘΥΣΙΑ- ΘΕΛΗΣΗ - ΜΥΗΣΗ

Υπάρχει ένας παράγοντας που έχει ιδιαίτερη σημασία για εκείνους που επιθυμούν να γίνουν πραγματικοί υποψήφιοι για την Μύηση στην Λευκή Αδελφότητα.

Είναι αναγκαίο για κάθε άτομο που ψάχνει την πραγματική απελευθέρωση του Πνεύματος να γνωρίζει σε βάθος την αληθινή Διδασκαλία του Αβατάρ του Υδροχόου και ποιο αναγκαίο να την κάνει ΠΡΑΞΗ.

Να ξαναγεννιόμαστε, να πεθαίνουμε και να θυσιαζόμαστε για την ανθρωπότητα, είναι οι τρεις βασικοί παράγοντες που συναθροίζουν κάθε μονοπάτι απελευθέρωσης και είναι εφαρμόσιμο για κάθε άνθρωπο, ανεξαρτήτου φύλου, ηλικίας, θρησκεύματος κ.τ.λ.

1.Να ξαναγεννιόμαστε. Αυτό συνίσταται στην Δεύτερη Γέννηση μέσω των νερών της ζωής και την συνειδητή εργασία τής Σεξουαλικής Μετουσίωσης. Με αυτόν τον τρόπο ξαναγεννιόμαστε στις ανώτερες διαστάσεις (πραγματικότητες-πεδία). Ο Έρωτας είναι η Πηγή τής Ζωής και του Φωτός. Κάθε φυσική και Πνευματική Γέννηση επιτυγχάνεται μέσω του Σεξ. Το σημαντικο είναι να γνωρίζει κανείς τα κλειδιά, διότι για κάθε περίσταση υπάρχει μια μέθοδος. Όπως στο φυσικό, έτσι και στο πνευματικό.

2.Να πεθαίνουμε. Με το να πεθαίνουμε εννοείται ο ψυχολογικός θάνατος. Η μεταμόρφωση του ατόμου μέσω τής εξάλειψης κάθε ψυχολογικού ελαττώματος. Είναι αναγκαίο να διευκρινίσουμε ότι χωρίς τον Ψυχολογικό Θάνατο δεν μπορεί να υπάρξει η γέννηση.

Οι τρεις παράγοντες τής επανάστασης τής Συνείδησης είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι .

3.Θυσία για την ανθρωπότητα. Είναι σημαντικότατη γιατί μάς βοηθά και μάς δίνει δύναμη και πνευματική έμπνευση έτσι ώστε να συνεχίσουμε να πολεμάμε και να προχωράμε υπομονετικά με τούς τρεις παράγοντες τής Επανάστασης τής Συνείδησης.

Ο Σεβάσμιος Διδάσκαλος Λάξμι είπε «Στο μονοπάτι τής απελευθέρωσης μπόρεσα να έχω την εμπειρία του γεγονότος πώς, όπου βρίσκουμε μια κλειστή πόρτα στην πνευματική αναζήτηση η Θαυμαστή Δύναμη τής Θυσίας υπήρξε το Κλειδί που άνοιξε την πόρτα. Για το λόγο αυτό, όποιος επιθυμεί να βρει την Ειρήνη και τη Σοφία πρέπει πρώτα να περάσει από τις πύλες τής Θυσίας, διότι κάνοντας εργασίες θυσίας μπορούμε να ξεπληρώσουμε το κάρμα που χρωστάμε».

Θα μιλήσουμε λίγο περισσότερο σε βάθος για αυτόν τον παράγοντα που ονομάζεται Θυσία.
Μερικοί μαθητές τής Γνώσης (Σοφίας) έχουν την λανθασμένη άποψη ότι θυσία για την ανθρωπότητα νοείται μονό το να διαδίδουν τη γνώση έτσι όπως είναι γραμμένη στα βιβλία. Η αλήθεια είναι όμως ότι η Αυθεντική Αληθινή Θυσία είναι κάτι πιο βαθύ από την απλή επανάληψη των όσων γράφονται στα βιβλία.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνει κανείς θυσία για την ανθρωπότητα, όταν είναι μια πραγματική επιθυμία μέσα στις καρδιές μάς. Ας μην ξεχνάμε ότι οι άνθρωποι δεν ζουν μονό από τις θεωρίες. Υπάρχει πόνος, αρρώστιες, θάνατος και πολλοί υποφέρουν σε όλες τις τραγωδίες τής ανθρώπινης ζωής.

Ο Διδάσκαλος Μπαμπάτζι (Babaji) είναι ένας ζωντανός Χριστός (χρισμένος) που έχει ηλικία χιλιάδων ετών και παραμένει εδώ στη Γη ώστε να θυσιάσει τον εαυτό του για εμάς τους ανθρώπους.

Ο Μαχάτμα Γκάντι υπήρξε ένας Διδάσκαλος, από την Ακτίνα της Ελευθερίας που ήρθε να θυσιάσει τον εαυτό του για έναν λαό υπό εκμετάλλευση που καταπιέζονταν από τους ιμπεριαλιστές.

Ο Σεβάσμιος Διδάσκαλος Σαμαέλ Αόν Βεόρ ( Σ.Δ.Σ.Α.Β.), Αβατάρ του Υδροχόου, ολοκλήρωσε την Τέλεια Αποστολή του σε όλες τις εκδηλώσεις της και η επιρροή του ήρθε μέσα από την τελειότητα του ως Πολεμιστή του Άρη και Διδασκάλου της Ακτίνας της Δύναμης.

Η Θυσία του Σαμαέλ Αόν Βεόρ επεκτάθηκε σε όλες τις σφαίρες της ζωής του σαν άτομο, κοινωνικά, θρησκευτικά, εσωτερικά, σαμανικά, μυητικά κ.τ.λ. γιατί ένας αληθινός Αβατάρ δεν διδάσκει μονό στη δικιά του ομάδα (-μαθητευομένων στη Μύηση-) ή Θρησκεία αλλά, ένας αυθεντικός Αβατάρ είναι κάποιος που φέρνει ένα Μήνυμα για ΟΛΗ την ανθρωπότητα και τις ανάγκες της, εκείνη την περίοδο.


Ένας Αβατάρ είναι ένας προφήτης του Κρίσνα, του Χριστού και ο Σεβάσμιος Διδάσκαλος υπήρξε τέτοιος.

Για την μύηση είναι αναγκαίο να ακολουθήσουμε το μονοπάτι του Χριστού που συνίσταται στο (1) να απαρνηθούμε τον εαυτό μας (να πεθάνουμε),(2) να κουβαλήσουμε τον Σταυρό μας(να ξαναγεννηθούμε) και (3) να Τον ακολουθήσουμε(Θυσία) μέχρι το θάνατο του φυσικού μας σώματος.

Κάθε θυσία γίνεται μια πραγματικότητα στο φυσικό πεδίο (την γνωστή μας τρισδιάστατη πραγματικότητα)και για το λόγο αυτό πολλοί Διδάσκαλοι ‘κατεβαίνουν’ στο ‘φυσικό’ ώστε να ‘δώσουν’ τις ζωές τους ή τις εργασίες τους για την πονεμένη ανθρωπότητα.

Έτσι λοιπόν γίνονται ‘Αυτοί’ που δίνουν την ώθηση στο Πνεύμα να πετύχει την Απελευθέρωση. Υπάρχει θυσία για τους συνανθρώπους μας, για το Θεό και για τον εαυτό μας.

Η πράξεις μετάνοιας και νηστεία είναι θυσία για το Θεό και τα δέχεται ως θυσία, παρ όλα αυτά δεν είναι το παν.

Το να δίνουμε τα χρήματα μας σε μια θρησκεία ή πνευματική ομάδα που ανήκουμε μπορεί να είναι μια θυσία, ανάλογα με την περίπτωση. Για παράδειγμα, ποσό ειλικρινής είναι κανείς όταν το κάνει, επίσης ποσό αληθινή(καλοπροαίρετη) είναι η συγκεκριμένη θρησκεία ή πνευματική ομάδα και για πιο λόγο χρησιμοποιείται αυτή η θυσία (τα χρήματα). Παρ όλα αυτά ούτε αυτό είναι το παν.

Μπορούμε να αναφέρουμε κι άλλες περιπτώσεις θυσίας. Ο Καμίλο Τόρες υπήρξε ένας ιερέας που κατάλαβε ότι η θυσία του έπρεπε να είναι πιο βαθιά και αφιέρωσε τη ζωή του για το καλό των καταπιεσμένων, φτωχών αλλά και πάλι αυτό δεν είναι αρκετό ώστε να πλησιάσουμε την Αυθεντική Συνειδητή Απελευθέρωση.

Η θυσία, όπως φαίνεται, έχει πολλά πρόσωπα. Το να διαδίδουμε την Διδασκαλία στους συνανθρώπους μας είναι μια πολύ καλή θυσία αλλά δεν είναι μονό αυτό. Για αυτό το λόγο δεν πρέπει να αφήσουμε τον εαυτό μας και το νου μας να ‘πορωθεί’, να γίνει μηχανικός πάνω στο θέμα της Θυσίας, διότι η μηχανική θυσία δεν έχει την ίδια αξία με την συνειδητή θυσία.

Όλα τα ανθρώπινα οντά έχουν ανάγκη τη θυσία μας, αλλά δεν επιθυμούν όλοι να πάρουν μέρος στη Διδασκαλία της απελευθέρωσης. Θα πρέπει να τους βλέπουμε υπεράνω για το λόγο αυτό? Βεβαίως και όχι. για το λόγο αυτό πρέπει να παρακολουθούμε όλες τις στιγμές της ζωής μας και τις καταστάσεις του παρόντος ώστε να δούμε- καταλάβουμε πως πρέπει να ενεργήσουμε για να πράξουμε εργασίες θυσίας.

Ο Χριστός θεράπευσε αυτούς που τον ακολούθησαν αλλά και εκείνους που δεν τον ακολούθησαν. Ο Χριστός (Ιησούς) είναι ένα παράδειγμα για εμάς, γιατί μπορούσε να κάνει θυσίες σε όλα τα επίπεδα- είχε μαθητές που γνώριζαν την Μυστική Διδασκαλία, είχε ανθρώπους που τον ακολουθούσαν λόγω της δόξας και των θαυμάτων. Έδωσε το παράδειγμα και εγκαθίδρυσε τον Χριστιανικό Σοσιαλισμό που εξασκήθηκε από όλους τους Αποστόλους Του, ακόμα και μετά το θάνατο του.

Ο Ιησούς Χριστός υπήρξε ένας πνευματικός επαναστάτης των καιρών του αλλά οι Αρχές για τις οποίες μίλησε είναι δυνατόν να εφαρμοστούν στην εποχή μας, εάν έχουμε πραγματική διάθεση (σκοπό) να γίνουμε τέλειοι, ολοκληρωμένοι μαθητές του Χριστού.

Υπάρχει ένα άσχημο και αποτρόπαιο ρητό που χρησιμοποιείται σε διαφορά μέρη ώστε να εναποθέσει φόβο στους ανθρώπους που θέλουν να ξεκινήσουν κάτι καινούριο ή επαναστατικό «όποιος γίνεται επαναστάτης, τον σταυρώνουν» αλλά οι άνθρωποι δεν αναλύουν τα πράγματα με ορθότητα γιατί με τον ίδιο τρόπο ο Διδάσκαλος (των Διδασκαλών) Ιησούς Χριστός πέθανε πάνω στον σταυρό αλλά επίσης αναστήθηκε με όλη του τη Δόξα.

Όλοι οι μάρτυρες που έχουν δώσει την ζωή τους για δίκαιο σκοπό ζούνε με δόξα στις μνήμες μας και το μήνυμα και οι καρποί των εργασιών τους προσφέρουν πλούτο στις καρδιές εκείνων που καταλαβαίνουν το μήνυμα τους.

Για το λόγο αυτό πρέπει να καταλάβουμε τι είναι, πραγματικά , η Θυσία που μας διδάσκει να είμαστε ολοκληρωμένα και αυθεντικά Όντα, με όλη τη σημασία της λέξης.

Η θυσία έχει δημιουργηθεί ώστε να τελειοποιηθεί η ύλη αλλά πρέπει να κατανοηθεί ότι αυτή η δυναμική (-λειτουργία) σημαίνει να τελειοποιήσουμε τον εαυτό μας, όχι να αποτελειώσουμε τον πλανήτη μας, όπως μερικοί πιστεύουν, με την καταστροφική τεχνολογία μας.

Εάν δεν εργαστούμε με τους τρεις παράγοντες της Επανάστασης της Συνείδησης δεν μπορούμε να εισέλθουμε στο μονοπάτι της αφύπνισης της συνείδησης, γιατί ο άνθρωπος που δεν απαρνιέται τον εαυτό του ακολουθεί το ΟΡΙΖΟΝΤΙΟ μονοπάτι που συνεχίζεται αδιάκοπα μέχρι τη στιγμή που αποφασίζουμε να αλλάξουμε.

Το να απαρνηθουμε τους εαυτούς μας είναι το κάθετο μονοπάτι που μας κάνει να αφυπνιζόμαστε στο φως των ανώτερων πεδίων (αντικειμενικής πραγματικότητας).

Σε αυτό το μονοπάτι ανακαλύπτουμε πολλά πράγματα για τη δράση της ζωής και συνειδητοποιούμε ότι υπάρχουν δυνάμεις που αντιστέκονται στην αναζήτηση του ανθρώπου για την ελευθερία και την ευτυχία. Έτσι λοιπόν η ανάγκη να αποδεσμευτούμε από ότι μας δεσμεύει, γίνεται κατανοητή. Μονό εφόσον καταλάβουμε τι σημαίνει ζωή θα έχουμε την ικανότητα να σπάσουμε τα δεσμά που έχουμε με την ύλη και με την ψυχολογία μας.

Το να καταλαβαίνουμε και να έχουμε κατανόηση είναι οι ποιότητες που θα μας επιτρέψουν να κάνουμε βήματα με περισσότερη συνείδηση και μαθαίνοντας να είμαστε γαλήνιοι μπορούμε να δούμε τα πράγματα με περισσότερη ηρεμία και να έχουμε τον χρόνο να διακρίνουμε τις εντυπώσεις που έρχονται σε μας μέσω των αισθήσεων μας.

Αυτό είναι το μονοπάτι που αναγκαστικά, πρέπει κάποιος να διαβεί εάν επιθυμούμε πραγματικά να γίνουμε ικανοί για την υπηρεσία στη Λευκή Αδελφότητα στους εσωτερικούς κόσμους, εκεί που οι Διδάσκαλοι κατοικούν μέσα στους Ναούς της Σοφίας. Εκεί που όλα είναι ενωμένα και η μονή Θρησκεία είναι η Αγάπη. Λογικά, για να γίνουμε ικανοί υπηρεσίας στη Λευκή Αδελφότητα θα πρέπει να περάσουμε μέσα από πολλές –μυητικές- δοκιμασίες, που θα μας αποδείξουν-επιβεβαιώσουν ότι έχουμε προχωρήσει στο μονοπάτι της Μύησης.

Υπάρχουν πολλοί που μιλάνε με όμορφα λόγια για τις μυήσεις και σε γενικές γραμμές, κάνουν υποθέσεις και προβάλλουν πολλές φαντασίες που έχουν προσκομίσει από ψεύτικους διδασκάλους, δασκάλους, εσωτερικούς οδηγούς, γκουρού κ.τ.λ. φαίνεται να υπάρχουν πολλοί ψεύτικοι διδάσκαλοι που έρχονται να μας ‘πουλήσουν’ τη Μύηση.

Η αλήθεια είναι ότι η μεγάλη πλειονότητα αυτών των ψεύτικων διδασκαλών έχουν ‘πέσει’ σε αυτή την κατάσταση γιατί φοβούνται τις δοκιμασίες και τις πειθαρχίες που απαιτούνται για τις αυθεντικές μυήσεις στην Αληθινή Λευκή Ιεραρχία.

Στις μέρες μας επικρατεί μεγάλη σύγχυση πάνω στο ζήτημα. Υπάρχουν τσαρλατάνοι που μιλούν μονό για δύναμη και δεν λένε τίποτα για την εσωτερική μεταμόρφωση και την εργασία στους εαυτούς μας με τους τρεις παράγοντες. Για το λόγο αυτό, αυτή την εποχή, πρέπει να επιστρέψουμε στις Ιερές Γραφές γιατί εκεί βρίσκονται τα Λόγια την Αληθείας.

Ας καταλάβουμε ότι τα λεγόμενα των ψεύτικων γκουρού και δασκαλών αυτήν την εποχή είναι μονό εμπορικές, επιφανειακές και ματαιόδοξες διδασκαλίες όπου καμμία αποδέσμευση με την ύλη δεν επιτυγχάνεται ούτε καμμία επανάσταση της συνείδησης πραγματοποιείται.

Οποίος επιθυμεί να μυηθεί, πρέπει να μελετήσει τις ζωές των αυθεντικών Διδασκάλων και θα καταλάβουν πως τίποτα δεν μας δίνεται ‘τσάμπα’, τα πάντα κοστίζουν ΘΥΣΙΑ. Ας καταλάβουμε μια και καλή, ότι τα ‘εξειδικευμένα’ δόγματα είναι δόγματα της Αβύσσου. ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μπορεί να ‘ξυπνήσει’ τα τσάκρα του (τα ενεργειακά του κέντρα) εάν δεν πραγματώσει προσπάθειες, πειθαρχία και ΘΥΣΙΑ.

Για να μπορέσουμε να πραγματώσουμε αληθινή ΘΥΣΙΑ, χρειαζόμαστε θέληση, αυτό που οι Γνωστικοί ονομάζουν ΘΕΛΗΜΑ.

Κάθε πειθαρχεία που πραγματοποιούμε στην πνευματική μας εργασία (και πρόοδο) εισέρχεται στη συνείδηση μας και αυξάνει την θέληση μας. H θέληση είναι μια δύναμη που πηγάζει από το Αιτιατό πεδίο (-επίπεδο) και έρχεται σε μας στην ιδία αναλογία που η συνείδηση ξυπνάει με την θυσία μας και την ψυχολογική εργασία.

Είναι αναγκαίο να καταλάβουμε τον τρόπο με τον οποίο εκδηλώνεται η θέληση γιατί η θέληση είναι ο τρόπος με τον οποίο η ανθρώπινη ψυχή εκφράζει τον εαυτό της. Είναι με αυτόν τον τρόπο, μέσω της ψυχολογικής εργασίας που ξεκινάμε να τελειώνουμε με τα ελαττώματα μας, μετά έρχεται η στιγμή που ενσαρκώνεται η ΨΥΧΗ και αποκτάμε αυθεντική συνείδηση-θέληση.

Όταν κάνουμε προσπάθειες και θυσίες για κάτι που αξίζει, π.χ. την ανθρωπότητα, τότε αυτές αυξάνουν την συνείδηση γιατί ενισχύουν τη θέληση.

Για παράδειγμα εάν θέλουμε να πραγματοποιήσουμε, μια σαμανική τελετή, μια θεραπευτική αλυσίδα κ.τ.λ. πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την προσοχή μας, την θέληση μας και την συνείδηση μας. Όταν ένας αριθμός ατόμων πραγματοποιεί με αρμονία μια σαμανική τελετή, η θεραπευτική αλυσίδα, μια ΒΙΟΕΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ δύναμη αφυπνίζεται πού μας διαπερνάει όλους, υψώνοντας μας στα επίπεδα της ψυχής και αυξάνοντας τη θέληση των ανθρώπων που έχουν ενωθεί για αυτό το σκοπό. Με αυτό τον τρόπο θα πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτό που αποκαλούμε ΘΕΛΗΣΗ δεν είναι κάτι που έρχεται από μονό του, ούτε είναι κάτι που θα μας ‘ξυπνήσει’ κάποιος ψεύτικος γκουρού για κάποιο χρηματικό ποσό.

Η ΘΕΛΗΣΗ γίνεται μια πραγματικότητα με τον ίδιο τρόπο που η ψυχολογική εργασία γίνεται πραγματικότητα. Με αυτόν τον τρόπο κερδίζουμε αυτό που ονομάζεται Θέληση. Για το λόγο αυτό, πρέπει να κάνουμε προσπάθειες και θυσίες, αλλαγές, μεταμορφώσεις, να πειθαρχούμε τον εαυτό μας, να είμαστε υπεύθυνοι για αυτά που κάνουμε, κ.τ.λ.

Έτσι λοιπόν ας ξεκαθαρίσουμε ότι η θέληση δεν έρχεται από μόνη της, πρέπει να την φτιάξουμε - χτίσουμε. Η ΘΕΛΗΣΗ προέρχεται από την ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΨΥΧΗ και η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ από την ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΨΥΧΗ.

Για τι λόγο αυτό, συνείδηση και θέληση λειτουργούν μαζί. Στους ανθρώπους των καιρών μας λείπει η συνείδηση, έχει ατροφήσει όσο οι εγωικες απολαύσεις αυξάνονται. Η συνείδηση απομακρύνεται επίσης από το ανθρώπινο ον λόγω της απανθρωπιάς που υπάρχει στον κόσμο μας σε όλους της σχεδόν τις μορφές.

Σε τέτοιους καιρούς πρέπει να κάνουμε πρακτική της πειθαρχίας και της συνέχειας του σκοπού. Για παράδειγμα, κάθε φορά που νικάμε τα σαρκικά μας πάθη με την μετουσίωση των ενεργειών μας, η θέληση αυξάνεται.

Κάθε φορά που δεχόμαστε την Ιερή Γνωστική Κοινωνία με τις αισθήσεις της πιστής καλά αφυπνισμένες, όλα αυτά τα χριστικά άτομα, παρών στην κοινωνία, διαπερνούν το σώμα και τους εσωτερικούς αδένες μέχρι να φτάσουν την ψυχή μας και έτσι να αυξηθεί η θέληση.

Η ευκολίες και οι ανέσεις που πιστεύουμε ότι έχουμε στις μέρες μας, όπως είπαμε και προηγουμένως, είναι ο λόγος που διαρκώς χάνουμε την συνείδηση μας ως άτομα.

Οι ευκολίες εισχωρούν στα βάθη του ψυχισμού μας, επηρεάζοντας την φυσική μας προσωπικότητα και την ψυχολογία μέχρι ακόμα και ο τρόπος που σκεφτόμαστε αλλάζει και γινόμαστε σκλάβοι των ανέσεων στο σημείο που η ‘κανονική’ κατανόηση αρχίζει να αποτυγχάνει.

Για το λόγο αυτό, μέσα σ αυτήν την υπνωτική ψευδαίσθηση, υπάρχουν κιόλας άνθρωποι που πιστεύουν ότι είναι δυνατόν η θέληση να εξαγοραστεί, το ίδιο η συνείδηση και η μύηση, από έναν εξωτικό γκουρού της ανατολής.

Το επίπεδο πνευματικής άγνοιας είναι τόσο μεγάλο αυτήν την εποχή, που για καλά ποσά χρημάτων σε διαφορές διαφημίσεις περιοδικών και άλλων ειδικών στο θέμα προσφέρεται η δυνατότητα αστρικών ταξιδιών. Είναι δύσκολο στους καιρούς μας για τους ανθρώπους να καταλάβουν εάν κάποια διδασκαλία είναι αληθινή ή όχι. Tο κτήνος μας έχει προσκαλέσει να τον ακολουθήσουμε στην άνεση και την ευκολία, το κτήνος μας έχει εκπαιδεύσει να ακολουθούμε τα κοπάδια που τα οδηγεί ένας ψεύτικος βοσκός.

Δεν είναι λοιπόν παράξενο που ψεύτικοι γκουρού, ψεύτικες διδασκαλίες και ψεύτικες μυητικές σχολές είναι γεμάτες ανίκανους και αφελείς που έχουν πειστεί πως κάποιο άλλο άτομο θα κάνει για αυτούς όλη την ψυχολογική εργασία που οι ίδιοι πρέπει να κάνουν.

Ο Σ. Δ. Γκάργκα Κουτσίνες είπε «το φυσικό σώμα είναι το όχημα που η ψυχή χρησιμοποιεί για να κινηθεί, αλλά ο απλός άνθρωπος όχι μονό είναι σκλάβος του οχήματος του αλλά επίσης χαίρεται να είναι σκλάβος του».

Από αυτό μπορούμε να καταλάβουμε το τρόπο με τον οποίο παραμένουμε δεσμευμένοι μονό στα εξωτερικά και αισθητικά στοιχειά της ύλης και πως χάνουμε τη σύνδεση με το δικό μας αληθινό Εσωτερικό Είναι μας. Eίναι λογικό ότι οποίος πιστεύει πως θα βρει έξω αυτό που δεν έχει ψάξει να βρει μέσα του, απλώς δηλώνει το επίπεδο συνείδησης του.

Το άτομο που αναπτύσσει την συνείδηση του, λογικά έχει περισσότερη κατανόηση και αντίληψη και για αυτό ο Αβατάρ του Υδροχόου Σ.Α.Β. είπε «κάθε σπουδαστής του εσωτερισμού πρέπει να έχει κάποια εσωτερική διανοητική πειθαρχία και πολιτισμική προσέγγιση».

Για να μπορέσουμε να μπούμε στο μυητικό μονοπάτι πρέπει να δεχθούμε το Δόγμα της Μύησης. Αυτά ήταν πάντα τα λόγια των Μεγάλων Διδασκαλών, που τα λόγια τους είναι αιωνία, όχι δόγματα της μόδας σαν και αυτά που αγοράζονται και διαβάζονται όλη την ώρα.

Δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση σε όλα αυτά γιατί πραγματικά οι Σεβάσμιοι Διδάσκαλοι περιμένουν από τους ειλικρινείς αναζητητές του Ιερού Εσωτερισμού να μην επιτρέψουν να πέσουν θύματα των ψευδό-προφητών του Κτήνους, που κάθε μέρα συναντάμε όλο και περισσότερους. Οι προφητείες θα συνεχίσουν να ολοκληρώνονται και αν δεν ξυπνήσουμε θα είμαστε τυφλοί και ανίκανοι να δούμε και να ακούσουμε την Αλήθεια.

Κάθε ανθρώπινο ον χρειάζεται τη Μύηση για να εισέλθει στα Ιερά Μυστήρια, αλλά δεν υπάρχει κανένα μαγαζάκι της γειτονιάς ή και τεραστία αποθήκη σε ολόκληρο τον κόσμο που αυτή να πωλείται.

Δεχόμαστε την Μύηση από τον Εσώτερο Εαυτό μας που είναι το πιο βαθύ μέρος που έχουμε.

Οι αληθινοί Διδάσκαλοι της Λευκής Αδελφότητας είναι μόνο παρών εκεί που είναι παρών η Θέληση του Πατερά και ο Πατέρας μας θα μας δώσει τις ευλογιές Του μόνο εάν είμαστε άξιοι για να τις λάβουμε.

Αντί να χάνουμε το χρόνο μας με ψεύτικους γκουρού από οπουδήποτε, ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ έργα θυσίας, ας κάνουμε πρακτική της ανάπτυξης της ΘΕΛΗΣΗΣ και μονό έτσι θα μπορέσουμε να φτάσουμε την αληθινή ΜΥΗΣΗ.

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΥΗΣΗ.

Χρειαζόμαστε κατανόηση και αντίληψη μέσω της ψυχολογικής εργασίας στα ακολουθά.

1.Δεν μπορεί να είναι μύστης εκείνος που δεν έχει σπάσει του συνδέσμους με διδασκαλίες και γκουρού που οι διδαχές τους είναι ενάντια στη Γνώση και τον Χριστό. Ο Αβατάρ του Υδροχόου είπε «με τον Χριστό ή εναντίον του Χριστού, με τον Σαμαέλ ή εναντίον του». Αληθινά δεν μπορούμε να υπηρετούμε δυο Κυρίους. Εάν παραμένουμε δεσμευμένοι με διδασκαλίες που εναντιώνονται στη Γνώση, είναι επειδή ακόμα έχουμε πολύ ψυχολογική εργασία να κάνουμε. Εάν δεν έχουμε σπάσει όλους τους δεσμούς με τους ψευδοπροφήτες, είναι γιατί ακόμα κουβαλάμε την προδοσία προς το Χριστό στην κρυμμένη πλευρά του ψυχισμού μας.

2.Κάποιος δεν μπορεί να μυηθεί εάν δεν έχει κατανοήσει τι είναι αυτό που κάνει και δεν έχει την Θέληση να σταματήσει να το κάνει. Εδώ έχουμε την κατανόηση ως ένα αναπόσπαστο παράγοντα για να επιτύχουμε την Αλλαγή. Μονό με το εργαλείο της κατανόησης μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε τις εργασίες που χρειάζεται να κάνουμε ώστε να είμαστε ελεύθεροι και να αποκτήσουμε περισσότερη συνείδηση.

3.Κάποιος δεν μπορεί να μυηθεί εάν δεν σκέφτεται σωστά, δεν αισθάνεται σωστά, δεν πράττει σωστά, δεν προσπαθεί σωστά, δεν ακολουθεί μια σωστή ζωή…κ.τ.λ. σε όλες τις λεπτομέρειες της ζωής μας πρέπει να εκφράζουμε την επανάσταση της συνείδησης που κάνουμε. Όταν κάποιος θέλει να γίνει ελεύθερος, δεν μπορεί να εκπληρώνει τα κουσούρια των ανθρώπων ή να ακολουθεί τη μόδα, την κοινωνία (-τα πλήθη δηλαδή). Όλα αυτά αλλάζουν με τον τρόπο που αλλάζουν και οι άνεμοι από μέρος σε μέρος ανακατώνοντας την σκόνη! Το δόγμα(-η Διδασκαλία) της ΜΥΗΣΗΣ είναι ΜΙΑ και αυτό πρέπει να βιωθεί από το άτομο μέσα στον εαυτό του και με τον εαυτό του.

4.ΟΛΕΣ οι ΜΥΗΣΕΙΣ λαμβάνονται στους εσωτερικούς κόσμους και μπορούν να ιδωθούν στο εσωτερικό μέρος του κάθε ατόμου, γιατί αντιστοιχεί στον INTIMUS (ΕΣΩΤΕΡΟ) του καθενός. Ας ΜΗΝ κάνουμε το λάθος να πέσουμε στις παγίδες που το Κτήνος τοποθετεί. Όποιος κάθεται και μιλάει για το πόσες μυήσεις έχει λάβει ή ποσό ψηλά έχει ‘ανέβει’, λέει ψέματα. Τίποτα δεν θα δοθεί στο άτομο που δεν μπορεί να ελέγξει την ‘γλωσσά’ του και αν κάποιος έχει κερδίσει κάτι και κάνει το λάθος να το επιφανειακοποιησει δημοσιά, λογικά, θα χάσει αυτό που έχει κερδίσει με τόσες θυσίες.

5.Είναι αναγκαίο να καταλάβουμε πως η ΘΕΙΚΗ ΤΡΙΑΔΑ εκδηλώνεται μέσα μας, γιατί μονό έτσι θα φτάσουμε στην κατανόηση του εαυτού μας και της αποστολής που μας έχει δοθεί σε αυτήν την ενσάρκωση.

Από το site http://www.samanismosfotos.co.uk το οποίο αυτήν την στιγμή είναι εκτός λειτουργίας .