Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Αγάπη = 93 = Θέλημα

Mέσα απο τις μαύρες διδασκαλίες του Crowley και τις άσπρες του Βεόρ για το θέλημα περνάμε στην αναζήτηση της αγάπης.

Η αγάπη είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι συνδέεται με το βαθύτερο σύστημα πίστης-ορίου του ανθρώπου, δεν είναι κατά ανάγκη η χωρίς όρους υποταγή, αλλά είναι κατά ανάγκη η χωρίς όρους ουσιαστική λήψη και παράδοση και ουδεμία σχέση έχει με την επιφάνια εις την οποία οργιάζει ο λεγόμενος έρως.

Η αγάπη, δηλαδή ο ουσιαστικός δεσμός μεταξύ των ανθρώπων, όπως πχ μεταξύ μητέρας και παιδιού όπου ο δεσμός είναι ακατάληπτος, είναι σαν ένας άφθαρτος ατσαλένιος αγωγός που μας συνδέει με την ύπαρξη, αγάπη κατώτερη της υπαρξιακής αγάπης είναι μηδέν.

Η αγάπη δεν έχει να κάνει με τους καλούς τρόπους και με την υποταγή στην παράδοση και στο κοινό αίσθημα, αγάπη είναι ο ακλόνητος δεσμός με την ουσία, με την ουσία της μητέρας, με την ουσία του πατέρα, της δικής σου μητέρας, του δικού σου πατέρα, της μητέρας και του πατέρα της ύπαρξης.

Οι ανθρώπινες ανάγκες, οι μορφικές ανάγκες, οι καλοί τρόποι, οι μαλακίες του κάθε ηλίθιου που μεταφράζει το περιστασιακό σε αιώνιο, ουδεμία σχέση έχουν με την έννοια που έχει αποδοθεί στην λέξη αγάπη.

Έρως στα αγγλικά είναι love, αγάπη στα αγγλικά αν υπήρχε γενικά κάποια ευαισθησία για τις έννοιες(καθότι οι γλώσσες έχουν εξαιρετική σημασία μόνο για τους ηλίθιους) θα μπορούσε να εκφράζει αυτό που η νεοελληνική γλώσσα, εξαιτίας του χριστιανισμού εκφράζει(και ίσως όχι μόνο αλλά δεν είναι αυτό το θέμα), θα μπορούσε δηλαδή να εκφράζει το ΑΠΟΛΥΤΟ, δηλαδή absolute love. Δηλαδή ο απόλυτος έρωτας, ο ουσιαστικός έρωτας, οι λέξεις ουδεμία σημασία έχουν.

Η αγάπη, το απόλυτο, η ουσία, υπάρχει στην κάθε ύπαρξη με μέλλον, ασχέτως αν η έννοια φαίνεται τόσο εξωπραγματική, όσο η πρόσβαση με τον εσωτερικό κόσμο, δηλαδή με την ουσία.

El Morya's most important teachings concern the will of God, the divine will that lies within each of us. He explains that by aligning with and embracing this will one gradually becomes reunited with his own Higher Self.
Following the divine will also leads to outpicturing the inner blueprint of the soul and to fulfilling one?s unique mission in life. El Morya and the blue-ray masters always teach that if the student's will is one with the will of God, he will succeed.


Α'Ιωάνν. 2:15-19
Μη αγαπατε τον κοσμον μηδε τα εν τω κοσμω. εαν τις αγαπα τον κοσμον, ουκ εστιν η αγαπη του πατρος εν αυτω·οτι παν το εν τω κοσμω, η επιθυμια της σαρκος και η επιθυμια των οφθαλμων και η αλαζονεια του βιου, ουκ εστιν εκ του πατρος αλλ εκ του κοσμου εστιν. και ο κοσμος παραγεται και η επιθυμια αυτου, ο δε ποιων το θελημα του θεου μενει εις τον αιωνα. Παιδια, εσχατη ωρα εστιν, και καθως ηκουσατε οτι αντιχριστος ερχεται, και νυν αντιχριστοι πολλοι γεγονασιν· οθεν γινωσκομεν οτι εσχατη ωρα εστιν. εξ ημων εξηλθαν, αλλ ουκ ησαν εξ ημων· ει γαρ εξ ημων ησαν, μεμενηκεισαν αν μεθ ημων· αλλ ινα φανερωθωσιν οτι ουκ εισιν παντες εξ ημων.