Από http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=287
Στο έργο της "Αποκαλυμμένη Ίσις" η Ε.Π.Μπ. μας λέει: "Το όνομα Ιάω δείχνει το σημείο όπου υποτίθεται κατοικεί ο Άγνωστος και γύρω από αυτό το όνομα διαβάζεται η επιγραφή: ΣΕΜΕΣ ΕΙΛΑΜ ΑΒΡΑΣΑΞ (ο αιώνιος Ήλιος Αβρασαξ)", μιλώντας μας για τα μυστικά των Γνωστικών και Οφιτών (3ος τόμος). Εφαρμόζοντας το λεξαριθμικό κλειδί παρατηρούμε:
Σέμες(450) + Ειλαμ(86) = 536, που είναι αναγραμματισμός του λεξαρίθμου του Αβρασάξ = 365, δηλ. της διάρκειας του ηλιακού έτους. Και ακόμα:
Σέμες + Ειλάμ + Αβρασάξ = 901. Αλλά ο λεξάριθμος του ονόματος ΙΑΩ είναι 811. Αν όμως του προσθέσουμε τον αριθμό 091 (αναγραμματισμός του προηγούμενου), θα έχουμε τον αναγραμματισμένο λεξάριθμο της προηγούμενης πρόσθεσης, δηλ. 901. Και 9+0+1=10 και 1+0=1, σε πυθαγορικό αριθμοσοφικό άθροισμα, δηλ. το σύμβολο του Κύκλου, του Κέντρου, της Διαμέτρου και της Περιφέρειας, εννοιών που θα εξετάσουμε πιο εκτεταμένα παρακάτω.
Εδώ βλέπουμε τον ουροβόρο να περικλείει τον Αβράξα:
Από http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=287
Ιαώ ή Ιαχώ είναι ο ΑΝΩΤΕΡΟΣ Θεός των Φοινίκων και ερμηνεύεται ώς Το Φώς το αντιληπτό ΜΕΣΑ απο την Διάνοια και είναι ηΦυσική και η Πνευματική Αρχή ΟΛΩΝ των Πραγμάτων, "η Αρσενική Ουσία της Σοφίας". Κάτι σαν το Ιδεατό Φώς...
Το όνομα όμως Ιαώ, κατα τον Διόδωρο τον Σικελιώτη ανταποκρίνεται στον Θεό του Μωυσέως, τον Μυστηριακό Θεό. Κατα τη άποψή μου όμως, εφ'όσον το Ιαώ υποδηλώνει ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΟ ΘΕΟ, μάλλον δεν έχει και πολύ σχέση με τον Ιαχώ ή ακόμα πολύ περισότερο με τον Γιαχώ - Ιεχωβά
Το Γιαχώ είναι μια ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΗ ονομασία που προέρχεται απο το Σαμαριτικό Iabe, Yahva αλλά και απο το Ιουδαϊκό Yaho, το οποίο με τον Μασοριτκό τρόπο γραφής, αυτόν με την αλλαγή των φωνηέντων μπορέι να επέλθει ΑΛΛΑΓΗ στη λέξη, αλλά ΚΑΙ στην έννοια...
Μάλλον προέρχεται απο το ΑΛΛΑΓΗ τέτοιου τύπου του γνωστού και ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΟΥ ονόματος του Ιάκχου του Βάκχου δηλαδή...
Η μεγάλη μορφή του εσωτερισμού και της Θεοσοφίας, Ελένη Πετρόβνα Μπλαβάτσκυ αναφέρει ότι: "Ο Αριστοτέλης δείχνει ότι οι αρχαίοι 'Αραβες περίσταναν τον 'Ιακχο (Ιach) με ένα άλογο, δηλαδή το άλογο του Ηλίου (ΔΙΟΝΥΣΟΣ), που ακολουθούσε το άρμα πάνω στο οποίο επέβαινε καθημερινά ο ΑΧΟΥΡΑ ΜΑΖΔΑ, ο θεοός του Ουρανού"
Υπάρχουν επίσης οι "συλλογικοί ΕΠΤΑ ΟΥΡΑΝΟΙ (ή άγγελοι) γνωστοί ως Ιαώ 'Εβδομαι. Αυτός είναι και ο Μυστηριακός Θεός των Γνωστικών, των ΟΝΤΩΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ κατ'εμέ και μπορούμε να τους παραλληλίσουμε.... αυτό το αφήνω σε εσάς!!!