Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Η πτώση των Αγγέλων

Υπάρχουν αρκετά θέματα που προβληματίζουν σε σχέση με την Βίβλο, σε σχέση με τον ρόλο των Εβραίων, σε σχέση με την ιστορία του Χριστιανισμού κλπ.

Αυτό που είναι φανερό, είναι ότι και οι Έλληνες και οι Έβραιοι έχουν δανειστεί πράγματα απο άλλους λάους, επί του προκειμένου το θέμα ειναι ο Εωσφόρος, ο οποίος στην Σουμεριακή παράδοση ήταν ο καλός Ένκι-Προμηθέας-Νεφελίμ που πήγε κόντρα με τον κακό θεό Ενλίλ-Ελοχίμ, ο οποίος στην Ελληνική παράδοση έγινε Επιμηθέας ως ο έφορος των ζώων όπως και ο Σουμέριος αντίστοιχος του. Ο Πλάτων έλεγε οτι ο Προμηθέας είναι ο έφορος των ανθρώπων και οτι ο Επιμηθέας είναι έφορος των ζώων και ο μυημένος απο (σχεδόν) όλους Πυθαγόρας, έλεγε μάλιστα ότι ο Επιμηθέας είναι ανώτερος.

Μία εκδοχή είναι οτι ο Προμηθέας-Σατανάς(δεν κάνω διαχωρισμό) έκανε το λάθος να μεταδώσει το φώς σε άψυχα ζώα, για αυτό και εξέπεσε και δέχθηκε την τιμωρία από τον Δία-Γιαχβέ-Ενλίλ κλπ. Γιατί δίνοντας το αυτεξούσιο στα ζώα η ευθήνη και το διαρκώς αυξανόμενο κάρμα βαρένει πρώτα από όλους αυτόν-αυτούς.

Ο Εωσφόρος-Σατανάς (η σκιά του Γιούγκ) είναι τα καρμικά δεσμά του ανθρώπου προς την θέωση, τα οποία πιθανών βαραίνουν τους δασκάλους της ανθρωπότητας αν δεχθούμε τον νόμο του κάρμα, καθότι για κάθε πνευματικό δημιούργημα μεγαλύτερη ευθήνη έχει ο δημιουργός από το τέκνο.

Ποτέ ένας πιστός δεν έχει της ίδιες ευθήνες με έναν θεουργό.


Ναι εξέπεσε ο Όφις γιατί τον βαρένει το κάρμα της ανθρωπότητας, αλλά αυτός κατέχει την γνώση του Θεού και είναι όργανο του θεού, που δρα σύμφωνα με την θέληση του όπως βλέπουμε και στην Βίβλο.

Για αυτό και ίσως η εξιστόρηση του Ενώχ για την πτώση, να είναι ποιό έγγυρη απο αυτήν της Π.Δ

Σε κάθε περιπτώση θεωρώ ασφαλέστερο να ψάξουμε για τον Σατανά μέσα μας και μετά σε άλλους.

Νεφιλίμ στο βιβλίο του Ενώχ τι ήταν;

Οι Γνωστικοί διδάσκουν οτι ο Διάβολος είναι όλα εκείνα τα μικρά εγώ, που είναι ταυτισμένα με τις εντυπωσείς και συμφωνούν επι της ουσίας με την διδασκαλία της ορθοδοξίας, που λέει ότι αν πεθάνεις πριν πεθάνεις οταν πεθάνεις δεν θα πεθάνεις, καθώς για κάθε εγώ και κάθε επιθυμία που σκοτώνεις μειώνεται η εντροπία σου και το καρμα-μηχανισμοί.

Ο Βούδας πχ έλεγε οτι πρέπει να μεταθέσουμε την θέληση για ζωή στο ανωτερο εγώ. Στην ουσία του ο μυστικισμός διδάσκει πάντα το ίδιο πράγμα, το πως θα καθαρίσουμε το επιθυμητικό-αιθερικό σώμα-υποσυνείδητο για να ενωθούμε με το ασυνείδητο-θυμικό-αστρικό σώμα-υπερσυνείδητο-θεο κλπ όπου η μυθολογία-θυμολογία των σοφών-αγίων δεν είναι απλά ακίνητες εικόνες, αλλά ζωντανός λόγος.