Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Αντίχριστος

Σε σχέση λοιπόν με τους μουσουλμάνους έχω να πώ ότι και η δική τους εκδοχή για τον Χριστό θα μπορούσε να έχει μια δόση αλήθειας.

Ο Μωάμεθ θα μπορούσε να είναι ο παράκλητος κάτι που φυσικά δεν συμφέρει τον χριστιανισμό, αλλά ο Χριστός και ο Θεός δεν είναι ο χριστιανισμός.

http://www.oodegr.com/oode/islam/kd_mwameth/paraklitos.htm

Τίποτα δεν υπάρχει πάνω απο το θέλημα και το κάρμα-κισμέτ και αυτό παραδόξως είναι και μια μουσουλμανική διδασκαλία.

Υπάρχει και μια παρανόηση σε σχέση με την κόλαση που προβλέπει η μια θρησκεία σε σχέση με τους πιστούς της άλλης. Ο Μωάμεθ ξεκαθάρισε ότι μόνο ένα μικρό ποσοστό θα σωθούν την μέρα της κρίσης και από τις δύο παραδόσεις, κανείς δεν έχει πλεονέκτημα η μειονέκτημα λόγω της πιστης του. Όπως δηλαδή προσπαθούν να περάσουν κάποιοι ξεκρέμαστοι ειδωλολάτρες στην ουσία, "θεολόγοι" της ορθοδοξίας και του χριστιανισμού γενικότερα.

Υπάρχει ένα θέμα σε σχέση με τον αντίχριστο που είναι στην ουσία το είδωλο του Χριστού που προσκυνούν είτε δραστικά είτε αντιδραστικά οι περισσότεροι. Του false messiah που λένε και οι μουλάδες.

Ποιός είναι λοιπόν ο αντίχριστος, let's see.

http://orthodoxianthanatos.blogspot.com/2009/12/7-8.html

Απόφασις ΝΒ΄

και ο Υιός ουχί με σάρκα εγεννήθη
Β΄ Ιωαν. 1:7 Επειδή, πολλοί πλάνοι μπήκαν μέσα στον κόσμο, αυτοί που δεν ομολογούν τον Ιησού Χριστό ότι ήρθε με σάρκα· αυτός είναι ο πλάνος και ο αντίχριστος.

Α΄ Ιωαν. 4:3 και κάθε πνεύμα που δεν ομολογεί ότι ο Ιησούς Χριστός ήρθε με σάρκα, δεν προέρχεται από τον Θεό · κι αυτό είναι το πνεύμα τού αντιχρίστου, που ακούσατε ότι έρχεται, και τώρα βρίσκεται κιόλας μέσα στον κόσμο.

Ιωαν. 2:19 Βγήκαν από ανάμεσά μας, αλλά δεν ήσαν από μας· επειδή, αν ήσαν από μας, θα έμεναν μαζί μας. Αλλά βγήκαν από ανάμεσά μας, για να φανερωθούν ότι όλοι δεν είναι από μας.

Α΄ Ιωαν. 2:18 Παιδάκια μου, είναι έσχατη ώρα· και καθώς ακούσατε ότι ο αντίχριστος έρχεται, και τώρα πολλοί αντίχριστοι υπάρχουν· γι' αυτό γνωρίζουμε ότι είναι έσχατη ώρα.

Β΄Θεσ. 2:4 αυτός που θα αντιτάσσεται και θα υπερυψώνει τον εαυτό του ενάντια σε κάθε έναν που λέγεται θεός ή σέβασμα, ώστε να καθήσει στον ναό τού Θεού ως Θεός, αποδεικνύοντας τον εαυτό του ότι είναι Θεός.

30. Δεν θέλω πλέον λαλήσει πολλά μεθ' υμών· διότι έρχεται ο άρχων του κόσμου τούτου· και δεν έχει ουδέν εν εμοί.

Ποιός είναι άρχοντας του κόσμου τούτου που ΕΡΧΕΤΑΙ; Guess.

είναι το πνεύμα τού αντιχρίστου, που ακούσατε ότι έρχεται, και τώρα βρίσκεται κιόλας μέσα στον κόσμο.

Α΄ Ιωαν. 4:4 Εσείς, παιδάκια, είστε από τον Θεό και τους έχετε νικήσει· επειδή, μεγαλύτερος είναι αυτός που είναι μέσα σε σας, παρά αυτός που είναι μέσα στον κόσμο.