Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Βουδιστική κόλαση

Κτύπησε ξανά!

Πρόβλημα είναι οι τύψεις και όχι οι πράξεις!

Απλά δηλαδή, προσπερνάμε τις τύψεις (που στις πλείστες των περιπτώσεων σπρώχνουν τα χυδαία δίποδα στην συνείδηση) γιατί έτσι θέλουμε! Δηλαδή, δεν πα να έχεις μαζέψει τόνους απο αρνητικό κάρμα(αύξηση εντροπίας), φτάνει μόνο να κλάσεις, γιατί ως είναι γνωστό:

Άφρονας ο Κρόνος της Λύπης απαλλάττει


Και άμα τους εξηγήσεις ότι καμία σχέση δεν έχουν με τις Βουδιστικές διδασκαλίες, θα σου πουν πάλι τα δικά τους. Αυτά τα μιάσματα της ύπαρξης, λέγονται ΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ. Just to know.

Σε σχέση με την Βουδιστική εσχατολογία:

http://en.wikipedia.org/wiki/Buddhist_eschatology

Later, the content of the Buddha's true teachings would vanish, and only their form would be preserved


Θα παραμείνει ΜΟΝΟ η δική τους εκδοχή. ΤΩΝ ΚΑΜΜΕΝΩΝ.

Some time following this development a new Buddha named Maitreya will arise to renew the teachings of Buddhism and rediscover the path to Nirvana. Maitreya is believed to currently reside in the Tuṣita heaven, where he is awaiting his final rebirth in the world


Περιμένει την ΤΕΛΙΚΗ του επαναγέννηση στο κόσμο.

Σε σχέση με τα μεταθανάτια πιστεύω των Βουδιστών:

http://www.viet.net/~anson/ebud/whatbudbeliev/303.htm

Είναι θέμα interpretation, επικοινωνίας και πολιτικής.

Επί της ουσίας ΔΕΝ υπάρχει καμία διαφορά.

Πέρα από το γεγονός, ότι η μακρόχρονη διαμονή στην κόλαση θα μπορούσε να ισοδυναμεί με αιώνες και χιλιετιρίδες και άρα αιώνια καταδική. Άμα ψάξεις πιο βαθιά θα δείς ότι:

1) Και στην Θιβετιανή Βίβλο των νεκρών, υπάρχει η μη αντιστρέψιμη κατάσταση και η ΜΟΝΙΜΗ καταδίκη. Όπου όπως λέει, μέσα απο την αγάπη προς την ύλη, κάποιες υπάρξεις μετατρέπονται σε πετρώματα (κάτι παρόμοιο λέει και στην βίβλο για τους πετρωμένους, που προφανώς κοίταξαν στα μάτια την Μέδουσα-κόσμο των φιδιών) και είναι αδύνατον να μετανοήσουν, καθότι έχουν συνδέσει το είναι τους με την ύλη και έχουν αποδεχθεί την φυσική της κατάληξη.

2) Υπάρχουν και για την Χριστιανική εσχτολογία διαφορετικές ερμηνίες(π.χ Ωριγένης), όπου και το θέμα της μετενσάρκωσης είναι ΞΕΚΑΘΑΡΟ.

3) Σε σχέση με το αν κρίνει ο θεός η ο νόμος-κάρμα, είναι απλά θέμα ερμηνείας και αντίληψης. Συμφωνώ, ότι μέσα απο τις Βουδιστικές διδασκαλίες για τον νόμο του αντιπεπονθός-κάρμα, μπορείς να κατανοήσεις καλύτερα αυτό που οι άλλοι λένε Θεό. Για την ακρίβεια, αν το Χριστιανικό ιερατείο, δεν ήταν τόσο άχρηστο και αποδεχόταν την μετεσάρκωση και συνεπώς και τον νόμο του κάρμα(και οι δύο αλληλένδετες διδασκαλίες είναι ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ μέσα στις γραφές τους). ΔΕΝ θα υπήρχε καν θέμα.