Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Apollonian individuation = Αριστερή ατραπός

Σε αυτά τα θέματα φυσικά περισσότερα γνωρίζουν οι Σατανιστές(που βγήκαν απο τους Γνωστικούς) και αυτο θα προσπαθήσω να εξηγήσω, αλλα και να κάνω διάκριση ανάμεσα στους κυνηγούς του φαλλικού επάθλου και του θρόνου του Σατανά, μέσα σε αυτόν τον πόλεμο των μάγων.

Διάκριση ανάμεσα σε αυτούς που προσπαθούν να απελευθερώσουν το πνεύμα και να σπρώξουν στην ανέλιξη, και σε αυτούς που προσπαθούν να εγκλωβίσουν το πνεύμα για να μας ελέγχουν, οι οποίοι μας οδηγούν στην ενέλιξη μέσα στην ύλη.

Στόχος των "καλών" της υπόθεσης, ειναι να προσεγγίσουν το άχρονο, άκτιστο και άμορφο όπως διδαάκει και η ορθοδοξία και σπρώχνουν το θέλημα τους προς αυτήν την κατεύθηνση και συνήθως σέβονται την πνευματική παράδοση όλων των θρησκείων, και προστατεύουν τα πνευματικά καταφύγια των αδυνάτων και την απλότητα της πίστης και του αισθήματος, και σπρώχνουν προς την κατεύθυνση της Εν-τροπής(σεβασμού).

Στόχος των "κακών" της υπόθεσης, ειναι η πλήρης εξόντωση των αδυνάτων και η επιβολή μιας ανώτερης τάξης απο υπερανθρώπους, που διδάσκουν οτι υπάρχει μόνο δύναμη και οτι αυτοί είναι το θέλημα του θεού.

Τι είναι η αριιστερή ατραπός.

Η φιλοσοφία της σκοτεινής πλευράς αντιπροσωπεύεται από την αριστερή ατραπό και την ιδεολογία της. Η αριστερή ατραπός προκύπτει από μία φιλοσοφία που διευθετεί δύο κύριες πνευματικές οδούς. Η μία, είναι η δεξιά ατραπός, η οποία είναι έκδηλη στις περισσότερες μορφές θρησκείας και μαζικού κινήματος. Η μέθοδός της, είναι η μαγεία του φωτός και ο σκοπός της συμπεριλαμβάνει την σύντηξη και διάλυση του ατόμου με τον Θεό. Η άλλη οδός, η αριστερή ατραπός, δίνει έμφαση στη μοναδικότητα, στην απόκλιση από το κατεστημένο και την αποκλειστικότητα. Η μέθοδός της είναι εκείνη της σκοτεινής μαγείας και της αντινομίας (η πορεία αντίθετα στο ρεύμα) και σκοπός της είναι η μετουσίωση και μεταμόρφωση του ανθρώπου σε Θεό. Κάποιοι από τους μάγους συγγραφείς που περιλαμβάνονται στην αριστερή άτραπο και που μελετούμε είναι, ανάμεσα σε πολλούς άλλους, ο Κάρλος Καστανέντα (Carlos Castaneda), ο Ιούλιος Έβολα (Julius Evola), και ο Κένεθ Γκραντ (Kenneth Grant). Μας ενδιαφέρουν οι περισσότεροι των φιλοσόφων. Μελετούμε κείμενα κλασσικών φιλοσόφων όπως Ηράκλειτος και Πλάτωνας, καθώς και νεώτερους διανοούμενους όπως ο Νίτσε (Nietzsche), Χέντεγκερ (Heidegger) και Χένρι Μπέργκσον (Henri Bergson). Στα ενδιαφέροντά μας περίλαμβάνεται επίσης και μη-Ευρωπαϊκή φιλοσοφία. Μελετούμε κλασσικά Ινδικά και Κινέζικα κείμενα όπως Ουπανισάδες και Τάο τε Τσινγκ. Ένα μεγάλο μέρος της φιλοσοφίας της αριστερής ατραπού βρίσκεται στη Ταντρική διδασκαλία.


http://www.dragonrouge.net/greek/gr_general.htm

Δεν ξέρω τι είναι αυτοί και τι εκπροσωπούν και δεν επιθυμώ να εκφέρω άποψη, άλλα ο ορισμός που δίνουν περί της δεξιάς και της αριστερής ατραπού (περιστροφής) είναι έγκυρος. Στην ουσία όλοι όσοι επιχειρούν να προσεγγίσουν το θείο με το διανοητικό, νύχτα περπατούν, και λάσπες και σκατά πατούν, καθότι μόνο ο απόλυτα θείος άνθρωπος, που έχει αποβάλει όλους τους καρμικούς φραγμούς, μπορεί να προσεγγίσει το άκτιστο, άμορφο και άχρονο, για αυτό και η ασφαλέστρη οδός, είναι η πίστη σε κάποια θρησκεία η σε κάποιους διδασκάλους.

Στην ουσία η αριστερή ατραπός, είναι η κίνηση μέσα στο Γιν-θύλη, για αυτο και πολλοί μυημένοι στην πουστιά, το έχουν ρίξει στις αλλαξωκολιές, όπως και οι αρχαίοι Έλληνες άλλωστε.